U20 MM-kisat: Kanadalta myrskyvaroitus finaalin alla – pesi Venäjän rumin lukemin U20 MM-kisat: Suomen välierävastustaja ja ottelun ajankohta selvillä Kanada on marssinut monen vastustajan yli heti ottelun alussa, eikä välierä tehnyt tällä saralla poikkeusta. Avauserän jälkeen vaahteralehtipaidat johtivat peliä jo 3–0 kokoonpanoon palanneen Alex Newhookin, Connor McMichaelin ja Cole Perfettin osumilla. Vaikka Venäjän puolelta erityisesti Rodion Amirov ja Vasili Podkolzin onnistuivat väläyttelemään, ei venäläisten kiri päässyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Kanadan loppuottelupaikka irtosi lopulta lukemin 5–0. Devon Levin nollapeli irtosi 27 torjunnalla. Kanada kaatoi viime vuoden loppuottelussa juuri Venäjän. Kisaisännät puolustavat mestaruuttaan keskiviikon vastaisena yönä joko Yhdysvaltoja tai Suomea vastaan. Venäjän päävalmentaja Igor Larionovin johtama valmennusryhmä luistelutti jäälle lyhytsyöttöpeliin nojaavan Venäjän joukkueen, joka ei saanut kiekollista peliään missään vaiheessa käyntiin. Kiekollinen peli puuroutui samankaltaiseen korkeaan ohjauspeliin, jota Kanadalta nähtiin esimerkiksi Suomea vastaan. Kun Venäjän aiemmin tehokkaasti toiminut pelitapa ei toiminut, ei Venäjä Larionovin johdolla keksinyt lääkkeitä Kanadan kaatoon. Nopeat maalit, ensimmäinen syntyi jo avausminuutilla, ohjasivat toki peliä. Kanada oli maalipaikoissaan todella tehokas, eikä Jaroslav Askarov onnistunut venymään joukkueensa tarvitsemiin huipputorjuntoihin. Toisessa erässä Venäjän haavoihin hierottiin lisää suolaa, kun kavennusmaali hylättiin. Mihail Abramovin osumaan edelsi paitsiotilanne, joka löydettiin Kanadan valmennusryhmän haastettua tilanteen. Vuoden 2011 loppuottelussa Kanada johti päätöserän alussa ottelua 3–0, mutta Venäjä käänsi ottelun 5–3-voitoksi. Jos tuollainen käännös näytti kahdessa ensimmäisessä erässä kaukaiselta, siltä se näytti myös päätöserässä. Venäjä onnistui pitämään kiekkoa enemmän, mutta Kanada ohjasi hyökkäyksen toisensa jälkeen vaarattomiin sektoreihin. Kanada kontrolloi peliä lopussa todella kypsästi, vaikka Venäjä hakikin osumia viellä ilman maalivahtia. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Dylan Cozens. Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanada antoi myrskyvaroituksen iskukyvystään, kun se kaatoi toisen mestarisuosikin Venäjän välieräottelussa peräti lukemin 5–0. Kanada siirtyi 4–0-johtoon toisen erän alkuhetkillä Braden Schneiderin osuman myötä. Tämän jälkeen Venäjä sai kiekon kertaalleen verkonperukoille, mutta Mihail Abramovin maali hylättiin paitsion takia. Kolmannen erän lopulla Kanadan kapteeni Dylan Cozens viimeisteli loppulukemat iskettyään kiekon tyhjään maaliin. Kanada ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua nuorten MM-turnauksen aikana. Finaalissa se saa vastaansa voittajan parista Yhdysvallat–Suomi. Kyseinen välieräottelu alkaa Suomen aikaan kello 04.30. ääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi kohtaa välierissä Yhdysvallat. Asia varmistui, kun USA kaatoi omassa puolivälieräottelussaan Slovakian lukemin 5–2. Suomen aikaan varhain sunnuntaiaamuna alkaneessa puolivälieräkamppailussa USA meni toisessa erässä menojaan, kun Cole Caufield naulasi taululle jo lukemiksi 3–0. Slovakia hiipi vielä maalin päähän, mutta se ei riittänyt. Loppuhetkillä John Farinacci ja Matthew Beniers iskivät vielä osumat mieheen. Täten nuorten MM-kisojen välieräparit ovat: Kanada–Venäjä Yhdysvallat–Suomi Nuorten Leijonien välieräottelu alkaa Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä kello 04.30. Kanadan ja Venäjän välieräottelu pelataan puolestaan Suomen aikaan kello 01. Suomi kaatoi omassa puolivälieräottelussaan Ruotsin 3–2. Roni Hirvosen ratkaisumaali syntyi aivan kolmannen erän loppuvaiheilla.