Venäjän aseettomuus yllätti – Kanada loppuotteluun ylivoimaisella esityksellä Nuoret Leijonat taipui uskomattomassa trillerissä – USA marssi MM-finaaliin U20 MM-kisat: Kanadalta myrskyvaroitus finaalin alla – pesi Venäjän rumin lukemin Venäjä ei pystynyt antamaan kunnon vastusta Kanadalle, joka marssi loppuotteluun 5–0-voitolla.HAASTATTELU » Venäjän päävalmentaja harmitteli hylättyä maalia – "Se olisi voinut muuttaa koko pelin.Kanadan päävalmentaja: "Olemme valmiita vastoinkäymisiin" – jäljellä on kuitenkin enää yksi ottelu Kanada on marssinut monen vastustajan yli heti ottelun alussa, eikä välierä tehnyt tällä saralla poikkeusta. Avauserän jälkeen vaahteralehtipaidat johtivat peliä jo 3–0 kokoonpanoon palanneen Alex Newhookin, Connor McMichaelin ja Cole Perfettin osumilla. Vaikka Venäjän puolelta erityisesti Rodion Amirov ja Vasili Podkolzin onnistuivat väläyttelemään, ei venäläisten kiri päässyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Kanadan loppuottelupaikka irtosi lopulta lukemin 5–0. Devon Levin nollapeli irtosi 27 torjunnalla.Kanada kaatoi viime vuoden loppuottelussa juuri Venäjän. Kisaisännät puolustavat mestaruuttaan keskiviikon vastaisena yönä joko Yhdysvaltoja tai Suomea vastaan. Venäjän päävalmentaja Igor Larionovin johtama valmennusryhmä luistelutti jäälle lyhytsyöttöpeliin nojaavan Venäjän joukkueen, joka ei saanut kiekollista peliään missään vaiheessa käyntiin. Kiekollinen peli puuroutui samankaltaiseen korkeaan ohjauspeliin, jota Kanadalta nähtiin esimerkiksi Suomea vastaan.Kun Venäjän aiemmin tehokkaasti toiminut pelitapa ei toiminut, ei Venäjä Larionovin johdolla keksinyt lääkkeitä Kanadan kaatoon. Nopeat maalit, ensimmäinen syntyi jo avausminuutilla, ohjasivat toki peliä. Kanada oli maalipaikoissaan todella tehokas, eikä Jaroslav Askarov onnistunut venymään joukkueensa tarvitsemiin huipputorjuntoihin.Toisessa erässä Venäjän haavoihin hierottiin lisää suolaa, kun kavennusmaali hylättiin. Mihail Abramovin osumaan edelsi paitsiotilanne, joka löydettiin Kanadan valmennusryhmän haastettua tilanteen. Vuoden 2011 loppuottelussa Kanada johti päätöserän alussa ottelua 3–0, mutta Venäjä käänsi ottelun 5–3-voitoksi.Jos tuollainen käännös näytti kahdessa ensimmäisessä erässä kaukaiselta, siltä se näytti myös päätöserässä. Venäjä onnistui pitämään kiekkoa enemmän, mutta Kanada ohjasi hyökkäyksen toisensa jälkeen vaarattomiin sektoreihin.Kanada kontrolloi peliä lopussa todella kypsästi, vaikka Venäjä hakikin osumia viellä ilman maalivahtia. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Dylan Cozens. Nuoret Leijonat hävisi tiukan taistelun jälkeen välierässä Yhdysvalloille 3–4 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Edmontonissa Kanadassa. Suomen turnaus jatkuu pronssiottelussa Venäjää vastaan.Ottelun avauserä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa.Cole Caufield pääsi Suomen helpohkon kiekonmenetyksen jälkeen nokikkain Kari Piiroisen kanssa vain puolen minuutin pelin jälkeen, mutta Suomen maali pysyi koskemattomana. Nuoret Leijonat oli paikoitellen niskan päällä ja vei kaksinkamppailuja, mutta avausmaalissa onnistui kuitenkin Yhdysvallat. Ajassa 12.39 hehkutettu USA:n ykkösketju väläytti jälleen vaarallisuuttaan, kun Alex Turcotte siirsi Yhdysvallat 1–0-johtoon.Kauaa Yhdysvallat ei ehtinyt johtoasemastaan nauttia, sillä Suomi pääsi pian pyörittämään ylivoimaansa. Vain puolitoista minuuttia Yhdysvaltain avausmaalista Kasper Simontaival toi Suomen ylivoimalla tasoihin makoisan syöttökuvion päätteeksi. Toisen erän ensimmäisellä puolikkaalla ei juuri vaarallisia maalipaikkoja nähty, mutta puolen tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaansa, mutta maalit jäivät syntymättä.Hetkeä myöhemmin USA rankaisi Nuorten Leijonien nukahduksesta. Jackson Lacombe vapautti John Farinaccin läpiajoon, jonka päätteeksi yhdysvaltalaissentteri iski turnauksen viidennen osumansa. Suomi joutui erän lopulla vielä ensimmäistä kertaa alivoimalle, kun Aku Räty kärsi korkeasta mailasta 2+2-minuuttista. MM-turnauksen tehokkain ylivoima ei kauaa ehtinyt pyöriä, kun Matthew Boldy iski Yhdysvallat jo 3–1-johtoon.Päätöserään Suomi lähti kahden maalin takamatkalta. Simontaival aloitti Suomen kirin ajassa 51.38 ohittaen hyvin torjuneen USA:n Spencer Knightin jo toistamiseen, jälleen Kasper Puution tarjoilusta. Nuorille Leijonille tarjoiltiin vielä ylivoimaa neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Ruotsi-ottelun ratkaisijaksi noussut Roni Hirvonen onnistui jälleen tärkeässä paikassa, kun hän survoi Suomen maalin edestä 3–3-tasoihin.Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanada antoi myrskyvaroituksen iskukyvystään, kun se kaatoi toisen mestarisuosikin Venäjän välieräottelussa peräti lukemin 5–0. Kanada siirtyi 4–0-johtoon toisen erän alkuhetkillä Braden Schneiderin osuman myötä.Tämän jälkeen Venäjä sai kiekon kertaalleen verkonperukoille, mutta Mihail Abramovin maali hylättiin paitsion takia.Kolmannen erän lopulla Kanadan kapteeni Dylan Cozens viimeisteli loppulukemat iskettyään kiekon tyhjään maaliin.Kanada ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua nuorten MM-turnauksen aikana. Finaalissa se saa vastaansa voittajan parista Yhdysvallat–Suomi. Kyseinen välieräottelu alkaa Suomen aikaan kello 04.30. Päätöserään Suomi lähti kahden maalin takamatkalta. Simontaival aloitti Suomen kirin ajassa 51.38 ohittaen hyvin torjuneen USA:n Spencer Knightin jo toistamiseen, jälleen Kasper Puution tarjoilusta.MM-kulta ratkaistaan puolestaan pohjoisamerikkalaisten kesken kello 04.30 alkaen. Nuorille Leijonille tarjoiltiin vielä ylivoimaa neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Ruotsi-ottelun ratkaisijaksi noussut Roni Hirvonen onnistui jälleen tärkeässä paikassa, kun hän survoi Suomen maalin edestä 3–3-tasoihin.Suomen MM-turnauksen parhaina pelaajina palkittiin Mikko Kokkonen, Anton Lundell sekä Ville Heinola.AOP Yhdysvallat jatkaa voitolla MM-finaaliin, missä vastassa on Venäjän välierässä 5–0 murjonut Kanada. Suomi taistelee pronssimitaleista Venäjää vastaan kello 00.30